Spiseforstyrrelse-behandling hos professionel diætist

En spiseforstyrrelse kan have mange ansigter, og viser sig både ved de klassiske diagnosticerede betegnelser såsom anoreksi, bulimi og overspisning samt et mix af disse. Din vægt fortæller ikke noget om, om du har en egentlig spiseforstyrrelse, men det gør dine tanker og dit forhold til mad.

Jeg er uddannet klinisk diætist og har stor erfaring med spiseforstyrrelse-behandling. Jeg holder til i Næstved, hvor jeg bl.a. har mange klienter fra Haslev og Glumsø samt mange andre steder.

Jeg har, sideløbende med min egen historie, uddannet mig inden for området som gør, at jeg vil kunne hjælpe dig. Ikke kun med en kostplan, men også med en dyb forståelse og respekt for dit indre samt en professionel guidning ud af spiseforstyrrelsens arme.

Jeg er i dag tilknyttet et bosted for (især) piger med spiseforstyrrelser, og jeg har ca. 10 års erfaring med mig, når det kommer til spiseforstyrrelse-behandling – både fra psykiatrien og de ambulante offentlige behandlingsenheder.

Behandling af spiseforstyrrelse handler om følelser

Man kan ikke ”tage sig sammen” ud af en spiseforstyrrelse – den skal forstås. Det handler om dig og dit forhold til dig selv, selvkærlighed og at turde mærke. Med professionel spiseforstyrrelse-behandling vil jeg hjælpe dig med at genskabe kontakten til din appetitregulering, så du trygt kan spise uden kontrollerede og stramme regler.

Mange udtrykker deres eget mål for behandlingen som ”længslen efter at kunne spise en is uden at skulle tænke på, hvor mange kalorier den indeholder, eller hvor mange kilometer, man skal løbe for at forbrænde den”. Sådan et mål når du kun ved at opbygge et indre selvværd, tage ansvar og ”turde vove pelsen”. Du bliver nødt til at forstå sammenhængen mellem dine tanker og dine handlinger.

Jeg siger ikke, at det er nemt, men jeg tager dig trygt i hånden og lover at give dig min fulde støtte og opmærksomhed, når det kommer til spiseforstyrrelse-behandling. Jeg har selv været der og oplevet smerten, og jeg kender også vejen ud.

Ring til mig og hør mere om spiseforstyrrelse-behandling

Er du interesseret i mere information omkring spiseforstyrrelse-behandling eller har du blot nogle spørgsmål, du gerne vil have svar på? Så er du altid velkommen til at ringe eller skrive til mig.

Kontakt mig på telefon: 55 77 14 54 eller 41 11 14 49. Du kan sende en e-mail til: heidi@dreist.dk. Jeg ser frem til at høre fra dig!

BED/Overspisning - En overset spiseforstyrrelse

BED (Binge Eating Disorder) er en voksende og overset spiseforstyrrelse. Den er kendetegnet ved periodevis indtagelse af store mængder mad. Det opleves i situationen som dulmende, fordi overspisning er god til at ligge låg på de svære følelser.​

Overspisninger foregår ofte i det skjulte og efterfølges af skyld og skam. Tabet af kontrol føles ubærligt og giver endnu mere trang til at overspise. Denne spiseforstyrrelse er en ond cirkel.

Hos mig får du hjælp til at forstå, hvorfor dine overspisninger opstår, hvilket budskab de har og hvordan du kan bremse dem. Dine overspisninger er en reaktion og et symptom på, at noget er galt. Det handler IKKE om, at du er svag og bare skal ”tage dig sammen”. Begynder du først at forstå hvad der ligger bagved, kan de faktisk ende med at blive en fin gave til dig, og en lille reminder om, hvad du skal være opmærksom på i dit liv.

Anoreksi - Angstens tyranni

​Anoreksi er kendetegnet ved en overdreven angst for at veje for meget, hvilket fører til det modsatte. Sygdommen kan starte som en uskyldig slankekur, der sidenhen løber ud af kontrol. Lysten til behandling er som regel præget af stor ambivalens, idet der kan være en stor trygheds-og sejrsfølelse forbundet med at have fuld kontrol.

Hos mig arbejdes der med forståelsen for spiseforstyrrelsens mekanismer og angstfølelsen. Du får hjælp til at opbygge en kostplan, der skaber tryghed, så du slipper for konstant at være i dialog med din spiseforstyrrelse om, hvad du ikke bør spise. Du er selv med til at skabe din kostplan.
​​

Bulimi - den usynlige partner

Bulimi er kendetegnet ved, at man overspiser og efterfølgende kompenserer ved selvprovokerede opkastninger for at genvinde kontrollen. Omgivelserne overser nemt sygdomstegnet, da vægten ofte ligger inden for normalområdet.

Bulimikere er meget skamfulde og gennemfører næsten altid deres ritualer i det skjulte. Jeg møder mange kvinder, som har levet et langt dobbeltliv uden at nogen har haft kendskab til deres indre lidelser. Behandlingen hos mig består af hjælp til sammensætning af en fornuftig kost, der sikrer stabilitet i blodsukkeret, som påvirker humøret. Herudover arbejder vi med de mere psykologiske mekanismer via kognitiv tilgang.
​​

Ortoreksi - når sundt bliver usundt

Ortoreksi handler om et overdrevet fokus på at spise sundt – nærmest som en religion. Viden herom hentes ofte fra forskellige sundhedstrends og kan indebære, at mange fødevarer kommer på forbudt-listen.

Mange ender med at spise ensidigt og mangelfuldt på vigtige næringsstoffer. Det går ud over livskvaliteten og kan udvikle sig til en tvangspræget dagligdag fyldt med uoverskuelige mønstre. Her i klinikken får du, under kyndig vejledning, hjælp til at genfinde balancen. Du lærer at gennemskue kostjunglen og får indsigt i kroppens behov – både fysiske og psykiske.
​​

Link: https://www.lmsos.dk/Overspisninger foregår ofte i det skjulte og efterfølges af skyld og skam. Tabet af kontrol føles ubærligt og giver endnu mere trang til at overspise. Denne spiseforstyrrelse er en ond cirkel.

Hos mig får du hjælp til at forstå, hvorfor dine overspisninger opstår, hvilket budskab de har og hvordan du kan bremse dem. Dine overspisninger er en reaktion og et symptom på, at noget er galt. Det handler IKKE om, at du er svag og bare skal ”tage dig sammen”. Begynder du først at forstå hvad der ligger bagved, kan de faktisk ende med at blive en fin gave til dig, og en lille reminder om, hvad du skal være opmærksom på i dit liv.​

Har du yderligere spørgsmål?

kontakt mig i dag

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt